tirsdag den 7. maj 2013

Gamle og nye højbede bytter plads

Da vi i december 2009 flyttede ind i huset, var en af de første planer til haven, at få etableret 3 højbede. Det blev gjort i foråret 2010 og de har været flittigt brugt i alle sæsoner!
 
 De blev malet straks de var skruet sammen, og set bagud skulle træet nok have haft lov til at tørre bare lige lidt inden vi malede dem. Malingen skaller ihvertfald ret meget af her og der.
 
Men ak - nu skal de allerede lade livet - Ikke på grund af den skallede maling, den er såmænd hyggelig nok :), men fordi det simpelthen lige præcis er den krog vi har tiltænkt det kommende orangeri.
  
 
 
Med denne placering kommer orangeriet til at stå med gavlene Nord/Syd.
Det siger mange kloge mennesker, er en god retning, så mon ikke det passer?
 
I denne krog af haven bliver huset endvidere omfavnet af en lang række skønne slyngroser i espalier'ene. Der er "Spirit of Fredom", "Gertrud Jekyll", "The Generous Gardner", "Ilse Krohn" og sidst, men ikke mindst, "The Pilgrim" 
 
En våd fredag formiddag i april havde vi besøg af en hyggelig pensioneret landmåler (eller noget). I hvertfald havde han sit virkeligt gamle målerudstyr med. Men nu er der jo ikke gået indflation i det metriske system - En centimeter i 1950 er vel stadig en centimeter i 2013? Og nu ved vi så - helt præcist - hvor skabet skal stå :)
 
Nu skal vi så bare passe på at vi ikke går og skvatter i hjørnerne, for så er det nok en ommer? 

 
Tilbage til højbedene..
 
Når der skal laves 3 stk. højbede på 90x270 cm, skal der alligvel en hel del oversavninger til. Så er det helt uundværligt med en svigerfar, der er pensioneret tømrer, men stadig har gemt den gamle rundsav. Et stort arbejde, men når brædderne har præcise mål, er det jo det halve arbejde, når det hele så efterfølgende skal skrues sammen af os selv.
 

 
Så skal der gøres klar til den nye placering ved optagning af 81 stk. fliser, og til min mands store overraskelse, kan jeg jo ikke nøjes med 20 cm jord ovenpå det sand, der lige nu ligger under fliserne....så det skal OP!! Godt vi skal bruge sandet andre steder, så det ikke skal køres væk!
 
Bum bum (ret meget) mere skovle arbejde :0)
 
 

Så er 2 bede klar - Sand op - jord i, og de er klar til brug. Det bliver super godt!!


Ingen kommentarer:

Send en kommentar