mandag den 2. juli 2012

En skillevæg af roser og klematis

Vores terasse er temmelig stor, og vi syntes, at den ville blive lidt mere hyggelig, hvis vi kunne dele den lidt op i mindre rum.

Vi fik derfor den idé at tage nogle af fliserne op og lave en væg af roser og klematiser midt i det hele. Vi har aldrig fortrud den løsning - Den fungerer bare så fint.

Som sagt så gjort. Fliserne blev taget op i  efteråret 2010, sandet blev skiftet ud med rigtig lækker muldjord i 90-110 cm dybde, 3 sortmalede stolper 18x18 cm blev monteret, og det lille bed blev plantet til med roser, klematis og geranier.Det er den underskønne rose "Awakening" der vokser i rumdelerne. Den har en dejlig sart farve og dufter helt fantastisk, uden at være for meget i nærheden af hvor vi sidder og spiser.


Der er nu væggens anden vækstsæson, og der er sket rigtig meget siden sidste år. Jeg vil tro at den når toppen af væggen - som er 160 cm høj - næste år.


Sammen med rosen slynger klematissen "Blue Angel" sig - Et rigtig fint makkerpar synes vi. Den folder sig ud nu - næsten samtidig med rosen - dejligt synkront. Klematissen har dog forlængst nået toppen.I bunden er plantet geranier for at skjule de bare ben, der kommer på roserne i efteråret, men også for at skjule de mange løgvækster, som jeg ikke kunne nære mig for at lægge i beddet i efteråret 2011.

  
Tulipanerne, der her gør hinanden selskab er den uundværlige "Angelique" sammen med den stolte hvide "White Triumpher". Det var simpelthent sådan en fornøjelse i det tidlige forår at nyde synet af disse to tulipaner sammen.

4 kommentarer:

 1. Jeg kom bare lige forbi.
  Hvor ser det godt ud.
  Tak for kigget.
  Ha´ en god aften.

  SvarSlet
 2. Hej "Landbohave-Pige" :)

  Tak for din hilsen - glæder mig at du har nydt billederne - God aften til dig også :0)

  SvarSlet
 3. Super fin ide med rosen-clematis væggen, hvor ser det smukt ud. Og en mindst lige så god ide at udnytte pladsen til tulipaner i forået.
  Meget smukke billeder du har på bloggen, her må jeg vist følge med. :o)
  Mange hilsner

  Trine

  SvarSlet
 4. Tak for din søde besked, Trine - Du skal være så hjertelig velkommen :)

  De bedste hilsner

  SvarSlet