torsdag den 5. juli 2012

Godt på vej

I år har vi prøvet noget nyt. Det kom sig egentlig af, at vi fik 3 tomatplanter foræret af et familiemedlem. De viste sig desværre at være blevet frostskadet dagen før, vi fik dem - rigtig ærgeligt, for jeg ved hvordan de var blevet passet og plejet helt fra de var små frø :)

Nå, men da vi jo så havde investeret i kapilærkasser (og ikke mindst skjulere) måtte vi jo så have nogle tomater alligevel - så nu har vi 5 tomatplanter stående udenfor. Vi har ikke før prøvet at have tomatplanter uden for - et år havde vi dem indenfor i huset, og det var desværre ikke nogen succes. Så nu prøves det så af med frilandstomater i år.

Men sådanne tomatplanter bliver jo rigtig lange med tiden, og så skulle vi finde en løsning der både så bare nogenlunde pæn ud, men som også virker efter hensigten.Derfor fandt vi på denne lille "broløsning" hvor vi borede 3 huller i toppladen og satte tomatspiraler i. Broen står løst mellem kapilærkassen og skjuleren. Skulle planterne gå amok og blive rigtig rigtig lange, er der en pergola henover atriumen, og der kan der vel bindes et par snore i sidst på sæsonen :)

Vi har 5 forskellige sorter,cherry tomater, cocktail tomater, gule tomater, blomme tomater og en tomat der skulle blive næsten sort!

På trods af et temmelig koldt forår, som så til gengæld har holdt planterne rimelig kompakte, er denne lille blommetomat fint på vej.


Den glæder vi os til bliver spiseklar, og så må vi jo se om der kommer mere end 1 moden tomat til første høst, eller om vi også må dele den første tomat i 3 skiver :)

1 kommentar: