torsdag den 22. august 2013

Planterne flytter ind...

Nu hvor der er blevet monteret automatiske vinduesoplukkere i orangeriet, er det vist sikkert at tage planterne indenfor uden risiko for, at de dør i varmen. Da huset først blev færdigt meget sent på sæsonen, er det stort set kun tomater og basilikum, der "bor" derinde nu.

 
Basilikum kan man bare aldrig få for meget af. Bare et lille strejf med håndfladen og så dufter der helt fantastisk! Jeg har adskillige poser med frø som skal afprøves til næste år. Blandt anden en lakrids-basilikum - den er jeg ret så spændt på. Den skulle egentlig have været afprøvet allerede i år - men projekt Orangeri tog pusten lidt fra os....og så har vi jo også det at glæde os til, til næste år.
 
Tomaterne er kommet med ind i orangeriet i en absolut midlertidig løsning - men det har hjulpet gevaldig på farven på tomaternes kinder, og nu glæder vi os bare til at sætte tænderne i de første frugter.... det kan ikke vare længe :)
Nu skal vi så have fundet en løsning til planterne til næste forår - gerne en der er lidt mere æstetisk end denne. Helst vil jeg have plantesækkene og kapilærkasserne gjort helt usynlige.

Hvad gør I andre af jeres plantekasser, så det også bliver lidt lækkert at se på?

5 kommentarer:

 1. Dejligt med et orangeri.
  Jeg fik lavet et "driverhus" sidste år og nyder det meget.
  Angående lakridsbasilikummen, så såede jeg den sidste år, da vi her i familien elsker lakrids. Planten voksede sig kæmpe stor og den smagte ganske forfærdeligt. Vi kunne ikke finde noget smagen passede til.
  Håber det lykkes bedre for dig.
  Have hilsner fra kirsten

  SvarSlet
 2. Hej Kirsten - Vi er virkelig også helt vilde med huset, og glæder os til at indrette det sådan rigtig henad vejen.

  Lakridsbasilikummen ligger og venter på at blive sået til næste forår - Jeg skal nok skrive hvad jeg synes om den. Tænker at den kunne være spændende at bruge i nogle søde desserter. Lllers må vi nøjes med at nyde duften - Hvis den da ikke også dufter frygteligt :-D

  PS hvis du elsker lakrids - skulle du prøve mine lakrids-dadler.

  Knus :0)

  SvarSlet
 3. Dejligt med hjemmedyrkede tomater og basilikum. :o) Du kan nu sagtens nå at så lidt af din lakridsbasilikum nu, den bedste måde at have basilikum på er at så lidt med 2-3 ugers mellemrum, så har man frisk basilikum hele sæsonen.

  Hvis det skal være en nem og billig løsning med at få skjult jord og kasser kan du faktisk bare bygge videre på de kasser du har i forvejen - du skal bare fjerne de øverste sidebrædder og bygge op i den højde du vil have, det har jeg før gjort med succes. Lige pt. er mine kapillærkasser slet ikke skjult, men forhåbentlig får gemalen bygget nogle skræddersyede kasser til dem i løbet af vinteren...........

  Mange hilsner

  Trine

  SvarSlet
 4. Hej Trine.

  Jeg havde slet ikke tænkt på at jeg måske kunne nå at smage lakrids-basilikummen allerede i år. Jeg skal jo lige vænne mig til at jeg har det her lune uderum, med masser af lys :)

  Foreløbig er planen vist også noget med nogle brædder, der bygges op. Det skal nok laves som et U sådan at der er plads til planter på hele endegavlen og lidt ned af begges sider. Skulle jeg derudover mangle plads, må vi sætte lidt i midten også.

  Vi har dog stadig også en del travertin tilbage - det har også været i overvejelserne om man skulle lave noget der passer til gulvet. Mulighederne er manger.... og derfor er det pludselig en svær beslutning :0)

  De bedste hilsner :)

  SvarSlet
 5. Amazing blog and very interesting stuff you got here! I definitely learned a lot from reading through some of your earlier posts as well and decided to drop a comment on this one!

  SvarSlet