LCHF og Paleo

Mad er dejligt, meget mad er meget dejligt.

Jeg har i mange år interesseret mig for mad - men egentlig mest den ernæringsmæssige del af sagen. Min helt store interesse blev vakt, da jeg fik et par kogebøger skrevet af Oscar Uhmaro og jeg er lidt vild med tanken om en moderne udgave af  "du bliver hvad du spiser".

I maj 2013 deltog jeg - egentlig mest af nysgerrighed - i et Paleo forløb (Stenalderkost) i det lokale idrætscenter. Mit mål var ikke at tabe mig, da jeg er nogenlunde normalvægtig, men mere at afprøve hvilke andre effekter en sådan kost kunne give - og jeg må sige at jeg er ret solgt.

På 21 dage blev samtlige fysiologiske nøgletal forbedret, og udover de tørre fakta, der kunne måles af diætisten, fulgte også bedre søvn og udhvilethed, større styrke og udholdenhed og ikke mindst mere daglig energi. Svært at ønske sig mere :0)

Jeg er ikke nødvendigvis nogen Nigella Lawson eller Jamie Oliver, eller den næste madblogger - der findes masser af skønne madblogs derude.

På denne blog vil jeg blot dele et par af mine løsninger i en familie, hvor ikke alle er gået tilbage til stenalderen, og hvor Paleo er blevet modificeret til LCHF, så det - for mig - passer bedre ind i mine madlavningsvaner.

Velbekomme :0)

Ingen kommentarer:

Send en kommentar